Implantater

TANNIMPLANTATER
Tannimplantater er metallkonstruksjoner som opereres inn i kjevebenet. Prinsippet er å etablere en kunstig rot med hule sylindre som tannlegen kan montere en krone på. Metoden brukes om du mangler tenner eller vil erstatte tenner.

Hvordan fungerer implantater i praksis?
Tyrkiatannklinikken anser behandlingen som vellykket dersom implantatet har vokst seg fast i kjevebenet. Da kan implantater brukes som et stabilt fundament for ulike tannerstatninger, på implantater kan man også feste kroner eller broer. I tillegg lages ofte festeordninger for avtakbare proteser. At protesen sitter fast er en stor fordel med tanke på at man skal spise og snakke.

Mange mennesker med proteser setter stor pris på den sikkerhet som implantatene gir dem. Det er mange som synes det er veldig ubehagelig med avtakbare proteser. Årsaken kan være tørre, ømme områder på proteseunderlaget eller sterke oppkastreflekser. En fastsementert bro kan lages ved å bruke tennene på hver side av de manglende tennene. Av og til har ikke kunden tilgjengelige pilartenner til en bro og det kan føles galt å slippe friske tenner ned til bropilarene når man i stedet kan benytte seg av et implantat.

En implantatbehandling krever at det er tilstrekkelig kjeveben der implantatet skal settes, men i spesielle tilfeller kan tannlegen bygge opp en kjevekam. Pass på at du har en god munnhygiene og går til regelmessige kontroller for at implantatbehandlingen skal lykkes på lang sikt. Er du en god pasient og snill med deg selv kan implantatet holde lenge, det lønner seg da denne behandlingen er både kostbar og krevende.

Så lenge holder et tannimplantat
Vanligvis meget lenge, kanskje hele livet. Det er avhengig av hvor nøye du er med den daglige munnhygienen og med regelmessige tannlegebesøk.

Bestill en time nå

Color Skin

Nav Mode